۱۸ خرداد ۱۳۹۳، ۱۲:۴۷

رئیس انجمن حمایت از کودکان پیشنهاد داد:

صندوق رسیدگی به شکایات برای دانش آموزان در مدارس راه اندازی شود

صندوق رسیدگی به شکایات برای دانش آموزان در مدارس راه اندازی شود

رئیس انجمن حمایت از کودکان با بیان اینکه  وزارت آموزش و پرورش باید برای حراست از کودکان وقت و زمان بیشتری بگذارد، پیشنهاد داد: صندوق رسیدگی به شکایات در مدارس به شکل کارآمدتری از سوی مسئولان راه اندازی شود تا اگر دانش آموزان فرد امینی را در مدرسه پیدا نمی کنند بتوانند شکایات و پیشنهادات خود را در صندوق بیاندازند.

به گزارش خبرگزاری مهر، شیوا دولت آبادی در پی انتشار خبر تعرض جنسی ناظمی به دانش آموزان در غرب تهران با بیان این مطلب گفت: باید فضای وقوع جرم را برای مجرم در نظام آموزشی به حداقل برسانیم. چرا که وقتی کودکان آگاه باشند به طور قطع این فضا از متجاوزین گرفته خواهد شد.

وی افزود: دوازده و نیم میلیون دانش آموز در اختیار آموزش و پرورش قرار دارد بنابراین طبیعی است که انتظار بیشتری از این وزارتخانه برای حراست از کودکان وجود داشته باشد.

به گفته دولت آبادی، بخشی از آگاه سازی این گونه مسائل به عهده خانواده ها و بخش بیشتری به عهده آموزش و پرورش است تا با حوصله و سعه صدر بتوانند به گونه ای سرمایه گذاری کنند و اطلاعات خود و دانش آموزان را درباره حقوقشان غنی سازند.

وی با بیان اینکه برای این توانمند سازی باید از نظر متخصصان استفاده شود ادامه داد: در علم روانشناسی همیشه از پیشگیری سه گانه یاد می شود اما امروزه توجه به پیشگیری ارتقایی، یعنی آگاهی دادن به جامعه به طور عام یکی از مهمترین موارد پیشگیری محسوب می شود.

دولت آبادی تاکید کرد: گاهی به دلیل شرایط زندگی، اجتماعی و سنی، میزان خطرپذیری بیشتر است به طور مثال بسیاری از نوجوانان فکر می کنند خطرات شامل حال آن ها نمی شود و همین موضوع احتمال افتادن در دام خطر را افزایش می دهد.

این کارشناس تصریح کرد: هر چند ما نباید در جامعه نگرانی ایجاد کنیم اما تجربه نشان داده است گاهی در مکان هایی که انتظار نمی رود خطری شامل حال کودکان شود خطر آن ها را تهدید می کند.باید با آموزش به موقع و پیشگیری بتوانیم وقوع چنین حوادثی را به حداقل برسانیم.

دولت آبادی تاکید کرد: این حق همه خانواده هاست که اگر حتی یک مدرسه یا مکان ناامن برای فرزندانشان وجود داشته باشد از آن آگاه شوند و خواستار رفع این معضلات باشند.

رئیس انجمن حمایت از کودکان پیشنهاد کرد که البته این منوط بر رسیدگی و اهمیت درست و پیگیرانه مسئولان به شکایات دانش آموزان است.

وی درباره اینکه  چرا خانواده ها کمتر راغب به افشا و پیگیری آسیب های جنسی هستند گفت: به دلیل آموزش ندیدن و ترس از انگی که به فرزندشان در آینده وارد می شود خانواده ها خیلی راضی به پیگیری و یا افشای اینگونه مسائل نیستند. البته خانواده ها با آموزش صحیح می توانند از آسیب دراز مدتی که به فرزندشان وارد خواهد شد جلوگیری کنند حتی گاهی رفتار و عکس العمل های خانواده ها نسبت به قربانی موجب می شود یک انسان معلول روانی را بپروراند.

این کارشناس با انتقاد از عملکرد آموزش و پرورش افزود: در چنین مواقعی وزارت آموزش و پرورش تمام تلاش خود را می کند که این مسائل لاپوشانی شود و خیلی در جامعه درز پیدا نکند در حالی که اگر این وقت را برای آموزش و پیشگیری والدین و دانش آموزان خرج کند شاید نتیجه بهتری حاصل شود.

رئیس انجمن حمایت از کودکان پیشنهاد می کند در فضای آموزشی باید فرد معتمدی وجود داشته باشد تا کودکان بتوانند در زمانی که در مخاطره قرار می گیرند با فراغ بال به او مراجعه کنند.

 

کد خبر 2306828

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha